Header

Programma Schilderweek Domburg 2018

Zaterdag 5 mei 10.00-19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Tijdens de Schildersweek kunt u in principe iedere dag kunstenaars aan het werk zien in de grote tent op het grasveld voor het Badhotel, in de bar van de tent kunt u ook gezellig een drankje drinken.  Maar ook elders in en om Domburg zult u onze kunstenaars tegenkomen, op het strand, in de duinen, het bos en in het dorp.

Tussen 10.00 uur en 19.00 uur bent u van harte welkom in onze tent om daar een kijkje te nemen en kennis te maken met de kunstenaars, die daar een groot deel van de dag aan het werk zijn.

In de tent zal ook een aantal werken te zien en te koop zijn van voorgaande jaren.

Zondag 6 mei 2016 09.00-19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Zoals iedere dag tijdens de Schildersweek kunt u ook op de zondag terecht in het atelier in onze tent voor het Badhotel. Wel zal het iets anders gaan dan op de andere dagen, om volop ruimte te kunnen bieden aan de Zondagsschilders, die op zondag centraal staan.

Zondag 6 mei 09.00-19.00 uur

Dag van de Zondagsschilders

Alweer voor het zesde jaar organiseren wij de “Dag van de Zondagsschilders”. Een dag voor iedereen vanuit heel Nederland die in en om Domburg in de open lucht wil werken aan zijn of haar mooiste schilderij ooit!  

Deelname aan dit populaire evenement is geheel gratis en staat zoals altijd open voor iedere amateurschilder die zin heeft om mee te doen. NB: u moet wel voor uw eigen materiaal zorgen.

Inschrijven?

Dat kan via de site, door een mailtje te sturen met uw naam, adres, postcode, woonplaats telefoon en emailadres. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met alle informatie.

Bent u eenmaal ingeschreven, dan kunt u zich op de dag zelf melden vanaf 09.00 uur in de grote tent voor het Badhotel Domburg (Domburgseweg 1 - www.badhotel.com), waar wij u ontvangen met een kop koffie en een Zeeuwse bolus, waarna u in Domburg uw schilderij gaat maken. Inleveren uiterlijk om 16.30 uur dezelfde dag in de tent, zodat een professionele jury alle werken kan beoordelen. Om 18.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaak.

gh8-dsc_2557.jpg - Schildersweek Domburg

Zondag 6 mei 16:30-19.00 uur

Café Chantant

In onze gezellige Schildersweek-tent organiseren wij dagelijks het Kunstenaarscafé. Op zondag komt daar nog iets bij: dan hebben wij tussen 16.30 en 19.00 uur een pianist en een gezellige groep mensen om samen veel bekende liedjes te zingen, iedereen is welkom en kan meezingen!

Maandag 7 mei 10.00 uur tot 19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Ook op maandag kunt u kunstenaars aan het werk zien in de grote tent op het grasveld voor het Badhotel en in de bar van de tent gezellig een drankje te drinken. Tussen 10.00 uur en 19.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in de tent en kennis te maken met de kunstenaars die daar een groot deel van de dag aan het werk zullen zijn. Ook in en om Domburg, duinen bos en strand kunt u onze kunstenaars tegenkomen.

In de tent zal ook een aantal werken te zien en te koop zijn van voorgaande jaren.

Dinsdag 8 mei 10.00-17.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Het atelier en Kunstenaarscafé in de tent voor het Badhotel is uiteraard ook op dinsdag open. Het sluit die dag iets eerder: om 17.00 uur.

Woensdag 9 mei 10.00-18.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Op woensdag is het atelier in de tent geopend van 10.00-18.00 uur. Kom gerust langs, wij staan voor u klaar!

Woensdag 9 mei 19.30-22.00 uur

Lezing Marie Claire Valck Lucassen

“Mondriaan in Amsterdam, Parijs, London, New York en Domburg”

Lezing door Marie Claire Valck Lucassen, kunsthistoricus

Toen Mondriaan in 1944 overleed werd zijn naam in een adem genoemd met iconen als Rembrandt en Van Gogh. Piet Mondriaan is een Nederlandse kunstenaar van internationale allure die door zijn zoektocht naar vernieuwing en abstractie een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op onze kunstgeschiedenis. Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft een uitzonderlijke collectie verzameld van maar liefst 300 werken die het verhaal van Mondriaan prachtig illustreren. Alle werken zijn de afgelopen jaren onder de loupe genomen en waar nodig gerestaureerd. Aan de hand van deze collectie neemt Marie Claire u mee op reis naar Amsterdam, Parijs, Londen, Nieuw York en uiteraard ook naar Domburg waar Mondriaan zoveel inspiratie vond. 

Kaarten voor deze avond kosten EUR 5,00 per stuk en zijn hier te bestellen. U kunt ook kaarten kopen tijdens de Schildersweek, aan onze bar in de grote tent voor het Badhotel in Domburg.

Wacht u niet te lang met bestellen, de capaciteit van de tent is beperkt er is voor deze lezing slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar - wie het eerst komt, het eerst maalt!

 

cn8-marie_claire_valck_lucassen.jpg - Schildersweek Domburg

Donderdag 10 mei Hemelvaartsdag

Voor en in de tent voor het Badhotel zal er op Hemelvaartsdag voor iedereen veel te zien zijn. Onze kunstenaars zullen aan het schilderen zijn, begeleid door live Braziliaanse muziek en ook is er dit jaar weer speciale aandacht voor de jeugd.

Zoals ieder jaar is de Hemelvaartsdag een levendige en gezellige dag tijdens de Schildersweek, kom dus meegenieten van volop vertier in en om onze tent!

Donderdag 25 mei 10.00-17.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Om 10.00 uur gaat het atelier open en zullen de eerste kunstenaars hun spullen klaarzetten om weer met frisse moed aan de slag te gaan in onze grote tent voor het voor het Badhotel. Het wordt weer een mooie dag, waarop er van alles te zien en te doen is. Het atelier is tot 10.00 uur-17.00 uur open.

Donderdag 10 mei 11.30-16.30 uur

Kinderen schilderen Domburg

Schilderen met (klein)kinderen op het grasveld voor het Badhotel.  Maximaal 25 kinderen tegelijk kunnen zelf schilderen (wel onder begeleiding van een (groot)ouder of andere volwassene). Er zullen kunstenaars aanwezig zijn die zelf aan het werk zijn maar ook zullen rondlopen om tips te geven. Het wordt een vrolijke, ontspannen middag met muziek en een gezellige bar waar u een drankje kunt bestellen. Maximaal 100 kinderen kunnen dit jaar meedoen. Voor het materiaal (schildersdoek, verf) en een glaasje limonade vragen wij u een bijdrage van 5 euro per kind.

Vanaf 11.30 uur starten wij met schilderen met de eerste kinderen en wij gaan door tot 16.30 uur, wie het eerst komt die het eerst maalt (maximaal 100 kinderen). Er zijn geen vaste starttijden: het ene kind werkt sneller dan het andere en zodra er een plekje vrij is mag de volgende aan de slag. Uiteraard krijgt ieder kind zijn of haar zelfgemaakte kunstwerk mee naar huis!!!!

ebj-kinderen-schilderen.jpg - Schildersweek Domburg

Donderdag 10 mei 19.30-22.00 uur, start concert 20.15 uur

Klassiek Concert in het Badpaviljoen

De Schildersweek Domburg is trots u dit jaar een prachtig concert te kunnen presenteren van het Reizend MuziekGezelschap onder leiding van Mathieu van Bellen. Zij spelen werken van  Mozart,  Esaye en van Dvorak .

Het Reizend MuziekGezelschap:

  • Mathieu van Bellen, viool
  • Maria Milstein, viool
  • Daniel Palmizio, altviool

Mathieu van Bellen ( Hulst 1988) , was prijswinnaar en finalist van diverse (inter) nationale concourse, waaronder het Yehudi Menuhin Competition in London en het Wieniawski Concours in Polen; in Nederland was hij prijswinnaar van zowel het Prinses Christina als het Oscar Back Concours. Hij geeft regelmatig concerten in Europa, Azie en in de VS, en wordt uitgenodigd op vele international kamermuziek festivals

Vanaf  dit seizoen is hij artistiek leider van het Reizend MuziekGezelschap, wat Christiaan Bor 35 jaar geleid heeft.

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met de hoogst mogelijke onderscheiding. In januari 2018 ontving Maria de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs,

de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. Als soliste treedt Maria veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Daniel Palmizio (Roma, 1986) wordt gezien als een van de interessantste van de huidige generatie jonge altviolisten. Zijn ‘instrumentaal meesterschap’ en ‘onbevangen verfijning’ wordt alom geroemd. Hij was winnaar van diverse concoursen, zoals de Watson Forbes International Viola Competition, de Valentino Bucchi Competition in Rome en de Budapest International Competition en runner-up in de Brahms International Viola Competition in Oostenrijk.

Kaarten voor deze avond kosten EUR 22,50 per stuk en zijn hier te bestellen. U kunt ook kaarten kopen tijdens de Schildersweek, aan onze bar in de grote tent voor het Badhotel in Domburg.

Wacht u niet te lang met bestellen, de capaciteit van het Badpaviljoen is beperkt er is voor dit concert slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar - wie het eerst komt, het eerst maalt!

ji1-web-c71a8729.jpg - Schildersweek Domburg
pcd-web-maria_milstein_-_marco_borggreve.jpg - Schildersweek Domburg
5iw-web-danielpalmizio_en_maria_m_2.jpg - Schildersweek Domburg

Vrijdag 11 mei 10.30-18.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Ook op vrijdag is het atelier geopend en kunt u kunstenaars aan het werk zien in de Schildersweektent op het grasveld voor het Badhotel. Op vrijdag sluit het atelier om 18.00 uur.

Vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur treed de Blue Jacket JazzBand voor u op De Band bestaat uit de klassieke opstelling wat de oude jazz betreft. Zij spelen verschillende stijlen zoals: Dixieland, Blues, New Orleans en Chicago-style. Maar hun bekendste kenmerk is dat dit orkest swingt. Ze vermaken muzikaal het publiek en de dansers onder ons komen aan hun trekken. De Blue Jacket Jazzband wordt veel gevraagd op feesten,  jazz festivals en jazzclubs. 

ilq-jazzband.jpg - Schildersweek Domburg

Vrijdag 11 mei 2018 19.30 uur- 22.30 uur, start voorstelling 20.15 uur

Toneelvoorstelling in het Badpaviljoen

Joop Keesmaat speelt Metamorfosen van Ovidius

Deze avond vertolkt hij 3 verhalen uit de klassieke oudheid. De Metamorfosen van de Latijnse dichter Ovidius hebben alle het thema van gedaanteverwisselingen. Niets blijft en niets vergaat. Hij dichtte leven en liefde van talloze mythologische figuren aaneen.
De drie wonderbaarlijke verhalen gaan over Phaeton en de Zonnewagen, Orpheus en Eurydice en Myrrha . Ook al zijn deze werken 2000 jaar oud, ze leven nog steeds dankzij Joop Keesmaat.


Joop Keesmaat (Rotterdam 1943), studeerde aan de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde en regisseerde bij verschillende toneelgroepen, o.a. bij Toneelwerkgroep Proloog. Was freelance acteur bij het Zuidelijk Toneel en Stichting Fact. Bij het Ro Theater werd hij een van de vaste acteurs.

In 2006 ontvangt hij de Louis d'Or prijs voor zijn voorstelling Hersenschimmen naar het boek van Bernlef. Joop Keesmaat neemt dan afscheid van het toneel.
Maar hij gaat nog niet met pensioen.

Hij speelt mee in verschillende televisiefilms. In 2010 is hij te zien in de rol van Joop den Uyl in de televisieserie Den Uyl en de Affaire Lockheed. Hiervoor krijgt hij een Beeld en Geluid Award. In 2013 speelt hij mee in de serie de Prooi van de VARA.

Maar ook is zijn stem te horen in diverse hoorspelen waaronder de rol van De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween, Allan Karlsson, uit 2017.
Als voordrachtkunstenaar maakt hij grote indruk bij het publiek. Zijn solovoorstelling Gilgamesj roert velen diep. Hij bewerkte het eeuwenoude Gilgamesj- epos en vertelde uit het hoofd de ontroerende geschiedenis van de jonge held. En nu dan Metamorfosen van Ovidius.

Kaarten voor deze avond kosten EUR 22,50 per stuk en zijn hier te bestellen. U kunt ook kaarten kopen tijdens de Schildersweek, aan onze bar in de grote tent voor het Badhotel in Domburg.

Wacht u niet te lang met bestellen, de capaciteit van het Badpaviljoen is beperkt er is voor deze voostelling slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar - wie het eerst komt, het eerst maalt!

v0j-foto_proloog__nu___1_acteur.jpg - Schildersweek Domburg

Zaterdag 12 mei

Op zaterdag is er geen Atelier en ook geen Kunstenaarscafé. De kunstenaars zijn dan klaar met hun werk en wij hebben die dag hard nodig om te zorgen dat alles mooi komt te hangen in Galerie Duinheuvel, waar u vanaf zondag kunt komen kijken.

Zaterdag 12 mei, 14.00 uur- 15.30 uur

Concert Brassband Apollo, gratis toegang

Deze middag treed de Domburgse Brassband Apollo op in de Schildersweektent om 14.00 uur , de toegang is gratis.

Apollo is opgericht in 1900 en speelt met 27 leden een zeer veelzijdig repertoire; klassiek , pop, swing, koralen en filmmuziek en natuurlijk ook originele brassbandmuziek. Sinds januari 2017 staat de Brassband onder leiding van Rene Passenier. Hij geeft ook leiding aan het leerlingenorkest Artemis. Deze zaterdagmiddag laten zij u genieten van alle soorten muziek. Het aantal plaatsen in de tent is niet onbeperkt, dus zorg dat u er op tijd bent

 

46d-brassband_apollo.jpg - Schildersweek Domburg

Zondag 13 mei 2018 tot zondag 26 augustus 2018

Verkoopexpositie 

Vanaf zondag 13 mei is onze expositie in Galerie Duinheuvel gratis te bezoeken. U zult in de galerie werken zien die door de kunstenaars in het kader van de Schildersweek gemaakt zijn. Ziet u iets dat u bevalt (en natúúrlijk ziet u iets dat u bevalt), dan is het goed om te weten dat alle getoonde werken te koop zijn.

Ook goed om te weten: mede doordat de Schildersweek een percentage van de verkoopprijs van de werken krijgt, zijn wij in staat de Schildersweek ieder jaar weer voor u te organiseren. U koopt dus niet alleen iets moois, u steunt ook de Schildersweek.

Ook als u niet van plan bent iets te kopen bent u uiteraard hartelijk welkom in de galerie.

Galerie Duinheuvel is gevestigd in het Strandhotel Duinheuvel aan de Badhuisweg 2 te Domburg, aan de voet van het duin waarop het Badpaviljoen is gebouwd.

De galerie is iedere dag geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur